Jälkiruoka ja jälkiruoat

Jälkiruoka ja muut reseptit

  • Gluteeniton sienipiiras resepti ja ruokaohje

    * POHJA:
    * 125 g voita
    * 2 dl gluteenittomia jauhoja
    * 1 tl leivinjauhetta
    * 1/2 prk MAITORAHKAA
    *
    * Täyte:
    * 2 sipulia hienonnettuna
    * 400 g sieniä oman maun mukaan
    * 1-2 rkl voita tai öljyä
    * aromisuolaa
    * rakuunaa
    * 1 dl kuohukermaa
    * 1 muna
    * 2 keltuaista
    Gluteeniton sienipiiras
    Nypi rasva ja jauhot sekä leivinjauhe murumaiseksi. Lisää rahka ja
    sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi kylmään.
    Paista sipulit ja sienet pannussa kunnes neste on irronnut. Mausta.
    Painele taikina voideltuun vuokaan. Levitä sipuli-sieniseos päälle.
    Sekoita kerma, muna ja keltuaiset ja kaada täytteen päälle.
    Paista 200 asteessa 35-40 min.
    Resepti: Gluteeniton sienipiiras

    No Comments
  • Gluteeniton mausteleipä resepti ja ruokaohje

    * 5 dl maissijauhoja
    * 5 dl tattarijauhoja
    * 4,5 dl omenasosetta
    * n.1 dl öljyä
    * n.1 dl siirappia
    * 2 tl suolaa
    * 1,5 tl anista
    * 3 dl vettä
    * 1 pkt (50g) hiivaa
    Gluteeniton mausteleipä
    Lisää hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi, anis,
    omenasose, öljy ja jauhot. Sekoita sähkövatkaimella muutaman minuutin
    ajan. Kaada taikina kahteen voideltuun leipävuokaan. Anna kohota
    kaksinkertaiseksi.
    Paista 200 ºC 20 minuuttia ja 150 ºC 25 minuuttia.
    Resepti: Gluteeniton mausteleipä

    No Comments
  • Suklaatorttu (gluteeniton) resepti ja ruokaohje

    * POHJA;
    * 2 dl gluteenittomia jauhoja
    * ½ dl mantelijauhetta
    * 1 dl sokeria
    * 50 g RASVAA
    * 1 muna
    * TÄYTE;
    * 2 dl kuohukermaa
    * 200 g appelsiinituorejuustoa
    * 3 munaa
    * 3/4 dl sokeria
    * 150 g tummaa suklaata sulatettuna
    * 1 rkl kaakaojauhetta
    * 1 rkl gluteenittomia jauhoja
    * KORISTEEKSI; vaaleaa ja tummaa suklaata raasteena
    Suklaatorttu (gluteeniton)
    Voitele irtopohjavuoka ja leikkaa siihen sopiva leivinpaperi.
    POHJA;
    Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi siihen rasva.
    Lisää muna ja sekoita.
    Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, jauhoja apuna käyttäen.
    TÄYTE;
    Vatkaa kerma, tuorejuusto, munat ja sokeri keskenään.
    Lisää kaakaojauhe siivilän läpi ja gluteenittomat jauhot.
    Sulata suklaa ja lisää se hieman jäähtyneenä hyvin sekoittaen taikinan
    joukkoon.
    Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
    Paista 160`c n. 45 minuuttia.
    Varmista kakun kypsyys.
    Anna jäähtyä ja irrota vuoka.
    Koristele.
    Parhaimmillaan seuraavana päivänä.
    Resepti: Suklaatorttu (gluteeniton)

    No Comments
  • * 4 kananmunaa
    * 1,5 dl sokeria
    * 1 dl perunajauhoja
    * 3 rkl cacao-kaakaojauhetta
    * 1 tl leivinjauhetta
    Gluteeniton kakkupohja 29.4.07
    Laitetaan uuni lämpiämään 225 asteeseen.
    -Sekoitetaan kuivat aineet keskenään
    -Vaahdotetaan sokeri ja kananmunat
    -Siivilöidään jauhoseos ja sekoitetaan kevyesti nostellen sekaisin
    (voidellaan leivinpaperi tilkkasella öljyä)
    -Kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan noin 6 min
    Valmistetaan kaksi pellillistä ja leikataan ne molemmat kahdeksi, niin
    saadaan jonkinmoinen kerroskakku.
    Kostutukseen olen käyttänyt säilyksepersikan liemen laimennettuna ja
    täytteinä vadelmahilloa ja litistettyä banaania vuorotellen. Kuorrutus
    sokeroidulla kermavaahdolla (tämä on helppo ja nopea varsinkin jos ei
    tykkää kauheesti näpräillä).
    * Gluteeniton kakkupohja 29.4.07
    * Gluteeniton kakkupohja 29.4.07
    Resepti: Gluteeniton kakkupohja 29.4.07

    No Comments
  • * Taikina:
    * 150 g margariinia
    * 3 dl luont.gluteenitonta jauhoseosta
    * 2 rkl sokeria
    * 3/4 dl vettä tai kermaa
    * Täyte:
    * 2 appelsiinia
    * 1 sitruuna
    * 1 dl sokeria
    * 1 dl vettä
    * 2 rkl luont.gluteenitonta jauhoseosta
    * 4 munankeltuaista
    * Päälle:
    * 4 munanvalkuaista
    * 8 rkl sokeria
    Sitruunatorttu gluteeniton 8 Annosta
    Nypi jauhot, sokeri ja margariini keskenään. Lisää neste ja sekoita
    taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja
    reunoille. Pistele haarukalla ja paista 225 ºC n. 10 min.
    Purista mehut appelsiineista ja sitruunasta. Sekoita täytteen aineet
    keskenään, lisää keltuaiset kerralla ja vatkaa hyvin. Kuumenna
    kiehumispisteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Kun seos on saostunut,
    ota pois tulelta. Levitä täyte pohjalle.
    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sekoita sokeri joukkoon
    vatkaamisen loppuvaiheessa. Levitä marenki täytteen päälle ja paista n.
    5 min. kunnes pinta on kauniin kullan ruskea.
    Laktoositon, mikäli käyttää täytteessä vettä tai laktoositonta kermaa
    ja laktoositonta margariinia ja maidoton jos käyttää vettä ja
    maidotonta rasvaa.
    Resepti: Sitruunatorttu gluteeniton 8 annosta

    No Comments
  • * Sokeriliemi:
    * 150 g sokeria
    * 1 dl vettä
    * 1,5 tl pikakahvijauhetta
    * kakkupohja:
    * 1 rkl kaakaojauhetta
    * 4 kpl kananmunaa
    * 100 g tomusokeria
    * 1 rkl korppujauhoa/keksimurua (gluteenitonta)
    * 180 g hienoksi rouhittuja saksanpähkinöitä
    * 1 rkl kahvin makuista sokerilientä
    * Täyte:
    * 125 g suolatonta voita
    * 250 g siivilöityä tomusokeria
    * 1,5 tl vaniljasokeria
    * 2 rkl Kermaa
    * 1-2 rkl pikakahvijauhetta
    * koristekuorrutus:
    * 2 tl pikakahvijauhetta
    * 1 tl kaakaojauhetta
    * 80 g suklaata paloiteltuna
    * 250 g pehmeää voita
    *
    * 100-200 g aprikoosimarmeladia kakun pintaan
    * suklaisia kahvipapuja, saksanpähkinöitä, manteleita,
    hasselpähkinärouhetta..
    Puolalainen kahvi-pähkinä täytekakku (gluteeniton) 5 Annosta
    Valmista sokeriliemi:
    Pane vesi ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Nosta kattila miedolle
    lämmölle ja sekoita kokoajan kunnes sokeri on sulanut ja neste
    kirkasta. Kuumenna liemi poreilevaksi ja lisää kahvia. nosta kattila
    heti pois liedeltä. Anna liemen jäähtyä täysin kylmäksi.
    Valmista kakkupohja:
    Sekoita kakkupohjan kaakaojauhe ja 1tl kiehuvaa vettä. Erota munien
    keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kulhossa
    kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti kaakaoseos, korppujauhot,
    kahvi-sokerilientä 1rkl ja pähkinät keltuaisvaahtoon.
    Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vaahto
    varovaisesti nostellen taikinaan, ettei vaahdon ilma karkaa. ÄLÄ
    HÄMMENNÄ LIIKAA!!! Vain niin paljon, että taikina juuri ja juuri
    sekoittuu, pienet sattumat nostattavat taikinaa.
    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan
    (22senttiä).
    Paista kakkua 150 asteessa uunissa n.1h. Ota kakku uunista ja seisota
    sitä 5 minuuttia. Kumoa ritilälle jäähtymään.
    Leikkaa kakkupohja kahteen osaan.
    Valmista voi-kahvikiisseli:
    Pane voi kulhoon ja vatkaa tomusokeri pienissä erissä joukkoon kunnes
    seos on vaaleaa ja pehmeää.
    Lisää vaniljasokeri. Kuumenna kerma ja liuota siihen pikakahvijauhe.
    Jäähdytä ja vatkaa seos kiisseliin.
    Kostuta molemmat pohjapalat kahvi-sokeriliemellä reilusti.
    Yhdistä osat voi-kahvikiisselillä. Nosta kakku ritilälle lautasen
    päälle.
    Kuumenna aprikoosimarmeladi notkeaksi mikron kestävässä astiassa.
    Siivilöi marmeladi toiseen astiaan tiheän siivilän läpi, jotta kaikki
    sattumat jäävät pois.
    Sivele marmeladi kakun pintaan ja reunoille TASAISESTI.
    Valmista kahvikuorrutus:
    Liuota kahvi-ja kaakaojauheet 2rkl:ään kiehuvaa vettä. Kaada seos
    pieneen kuumuutta kestävään kulhoon, lisää paloiteltu suklaa ja nosta
    kulho kiehuvan vesikattilan päälle jotta suklaa sulaa.
    Sekoita muutaman kerran sulattamisen aikana. anna seoksen jäähtyä,
    kunnes se sakenee mutta ei vielä kovetu. Hiero toisessa kulhossa voi ja
    tomusokeri vaaleaksi ja ilmavaksi sähkövatkaimella. Lisää suklaaseos
    voivaahtoon kunnes aineet ovat hyvin sekoittuneet. Vatkaa sitten
    kuorrutusta, kunnes se on vaaleaa, ilmavaa ja paksua.
    Levitä kahvikuorrutus tasaisesti kakun pinnalle tai pursota.
    Koristele saksanpähkinöillä, suklaakahvipavuilla ja pähkinärouheella.
    Seisota jonkin aikaa ennen tarjoilua.
    * Puolalainen kahvi-pähkinä täytekakku (gluteeniton) kakku
    kokonaisuudessaan
    * Puolalainen kahvi-pähkinä täytekakku (gluteeniton) reunapursotus
    Resepti: Puolalainen kahvi-pähkinä täytekakku (gluteeniton) 5 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * 2 munaa
    * 1 1/2 dl fariinisokeria
    * 2 banaania soseena
    * 1 dl maitoa(soijajuomaa)
    * 3 dl vaaleaa jyttejauhoja
    * 2 tl leivinjauhetta
    * 1 tl soodaa
    * 2 tl kaardemummaa
    * 1 1/2 dl sulatettua marg./voita tai öljyä
    Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton) 15 Annosta
    Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe ja sooda sekä kaardemumma
    jauhoihin ja lisää munavaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa.
    Lisää viimeiseksi banaanisose. Kaada taikina voideltuun ja (esim.
    kauraleseillä tai muilla ehdottomasti gluteenittomilla jauhoilla)
    jauhotettuun vuokaan ja paista 170 asteessa n. 1tunti.
    * Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton)
    * Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton)
    * Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton)
    * Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton)
    * Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton)
    Resepti: Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton) 15 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * 1 rkl öljyä
    * 1 rkl oivariinia
    * 1 kpl Sipuli
    * 1 kpl valkosipulin kynsi
    * 1/2 tl suolaa
    * 2 kpl porkkanaa
    * 2 kpl etikkasäilykepunajuurta 2-4 koosta riippuen
    * 2 kpl perunaa
    * 15 kpl kapriksia
    * 1 rkl makeaa chilikastiketta
    * 2 kpl kananmunia
    * 4 rkl perunamuussijauhetta
    * 4 rkl gluteenitonta jauhosesosta
    * Paistamiseen:
    * juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
    Porkkana-punajuuripihvit, gluteeniton 19.6.2007 4 Annosta
    -Kuullotetaan sipulisilput öljy-rasvaseoksessa ja annetaan jäähtyä
    -Raastetaan porkkanat, perunat ja punajuuret, jotka sekoitetaan
    kulhossa ja maustetaan
    -Lisätään jauhot sekä kananmunat; sekoitetaan ja annetaan makuuntua ja
    saostua hetken aikaa
    -Paistetaan esim. lettupannulla, johon hiukkasen öljyä, muutama
    minuutti puolelta ja toiseltakin
    * Porkkana-punajuuripihvit, gluteeniton 19.6.2007
    * Porkkana-punajuuripihvit, gluteeniton 19.6.2007 Ainekset
    * Porkkana-punajuuripihvit, gluteeniton 19.6.2007 Taikinamassa
    valmiina paistoon
    * Porkkana-punajuuripihvit, gluteeniton 19.6.2007 Paistot menossa
    Resepti: Porkkana-punajuuripihvit, gluteeniton 19.6.2007 4 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * 1 dl mantelijauhetta
    * 2,5 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
    * 1 tl leivinjauhetta
    * 0,5 dl fariinisokeria
    * 1 tl vaniljasokeria
    * 100 g laktoositonta margariinia
    *
    * Päälle:
    * vadelmahilloa
    Gluteeniton vadelmatorttu
    Mittaa kuivat aineet kulhoon ja nypi rasva joukkoon. Sekoita
    taikinaksi. Levitä seos öljytyin käsin leivinpaperin päälle laakeaan
    vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
    Levitä hillo päälle. Paista 200 asteessa n. 15 min.
    Anna tortun jäähtyä kunnolla ja nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi.
    Leikkaa paloiksi.
    Voit koristella palat kermavaahdolla, tomusokerilla, sitruunamelissan
    oksilla tai nonparelleilla.
    Annoksia 6-8.
    Resepti: Gluteeniton vadelmatorttu

    Hakusanat

    No Comments
  • * POHJA:
    * 150 g laktoositonta margariinia
    * 2,5 dl Luont.gluteenittomia jauhoja
    * 1 dl juustoraastetta (esim. emmental)
    * 0,5 dl vettä
    * Täyte:
    * 2 dl vähälaktoosista tai laktoositonta kermaa
    * 1 rkl Luont.gluteenittomia jauhoja
    * 2 munaa
    * 3 dl juustoraastetta (esim. emmental)
    * 200 g katkarapuja
    * 2 rkl tillisilppua (tai maun mukaan)
    * 0,5 tl sitruunapippuria tai mustapippuria
    * 0,5 tl suolaa
    Gluteeniton katkarapupiiras 8 Annosta
    Nypi jääkaappikylmä margariini ja jauhot keskenään. Lisää juustoraaste
    ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
    Painele taikina pyöreään voideltuun piirakkavuokaan (25-30 cm) ja
    paista uunin alatasolla 200 ºC n.10 min.
    Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista vielä
    20 – 25 min.
    Resepti: Gluteeniton katkarapupiiras 8 annosta

    Hakusanat

    No Comments