Jälkiruoka ja jälkiruoat

Jälkiruoka ja muut reseptit

  • Gluteeniton suklaakakku resepti ja ruokaohje

    * 2,5 dl maissitärkkelysjauhoja
    * 200 g laktoositonta margariinia
    * 200 g Taloussuklaata tai Brunbergin tummaa suklaata
    * 2 dl sokeria
    * 4 munaa
    * 1 tl leivinjauhetta
    * KUORRUTUS
    * 250 g tomusokeria
    * 1 munan keltuainen
    * 2 rkl kaakaojauhetta
    * 2 rkl Haaleaa kahvia
    * 6 rkl Sulatettua Laktoositonta margariinia jäähdytettynä
    Gluteeniton suklaakakku 12 Annosta
    Sulata suklaapalat ja margariini vesihauteessa tai mikrouunissa. Vispaa
    sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita sulanut suklaa-margariiniseos yhteen
    ja lisää munavaahto sekä keskenään sekoitetut maissijauhot ja
    leivinjauhe.
    Voitele keskikokoinen rengaskakkuvuoka tai pyöreä irtopohjavuoka.
    Ripottele voideltuun vuokaan maissijauhoja (tai kaakojauhetta). Kaada
    taikina vuokaan. Paista 200 ast. n. 30 min.
    Kuorrutus:
    Sekoita aineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle lusikalla
    tai veitsellä tasoittaen.
    Kakun voi pakastaa kuorrutuksen kanssa.
    Resepti: Gluteeniton suklaakakku 12 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • Gluteeniton ja munaton kakkupohja resepti ja ruokaohje

    * 4 dl vettä
    * 100 g sulatettua margariinia
    * 5 dl vaaleita Jyttejauhoja tai muita Gluteenittomia jauhoja
    * 1 dl perunajauhoja
    * 3 dl sokeria
    * 4 tl leivinjauhetta
    Gluteeniton ja munaton kakkupohja
    1. Sekoita vesi ja margariini
    2. Lisää muut aineet vesi-margariini seokseen ja sekoita.
    3. Levitä aika paksu taikina pellille leivinpaperin päälle n.2,5 cm.
    paksuiseksi kerrokseksi. (ei riitä koko pellille)
    4. Paista 200:ssa asteessa n. 10-15 minuuttia.
    Pohjasta tulee aika vaalea..
    * Gluteeniton ja munaton kakkupohja Pohja
    * Gluteeniton ja munaton kakkupohja valmis kakku:)
    Resepti: Gluteeniton ja munaton kakkupohja

    No Comments
  • Gluteeniton kinkkupiiras resepti ja ruokaohje

    * POHJA:
    * 150 g laktoositonta margariinia
    * 2,5 dl Luont.gluteenittomia jauhoja
    * 1 dl juustoraastetta (esim. emmental)
    * 0,5 dl vettä
    * Täyte:
    * 2 dl vähälaktoosista tai laktoositonta kermaa
    * 1 rkl Luont.gluteenittomia jauhoja
    * 2 munaa
    * 3 dl juustoraastetta (esim. emmental)
    * 200 g Palvikinkkua suikaloituna
    * 1 sipulia tai purjoa kuullotettuna
    * 0,5 tl pippurisekoitusta, sitruunapippuria tai mustapippuria
    * 0,5 tl suolaa
    Gluteeniton kinkkupiiras 8 Annosta
    Nypi jääkaappikylmä margariini ja jauhot keskenään. Lisää juustoraaste
    ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
    Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan (25-30 cm) ja
    paista 200 ºC n.10 min.
    Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista vielä
    20 – 25 min.
    Resepti: Gluteeniton kinkkupiiras 8 annosta

    No Comments
  • * 425 g voita
    * 425 g tummaa suklaata
    * 8 munaa
    * 2 dl sokeria
    * 3 dl kuohukermaa
    Gluteeniton suklaakakku ( jauhoton ) 8 Annosta
    Laita voi, suklaa ja kerma kulhoon ja sulata vesihauteessa. Lisää
    sokeri. Sekoita tasaiseksi.
    Riko munat kulhoon ja sekoita puuhaarukalla rakenne rikki juuri ja
    juuri. Lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.
    Kaada voideltuun vuokaan ( 22 cm ). Paista 180 asteessa 40-45 min.
    Jäähdytä vuoassaan. Kumoa. Laita peitettynä jääkaappiin vetäytymään yön
    yli.
    Kakun voi kuorruttaa suklaalla, kaakao-sokerivesikuorrutuksella tai
    ripotella pinnalle kaakaojauheen ja tomusokerin sekoitusta. Kakun
    kanssa voi tarjota hedelmäsalaattia tai marjoja.
    Resepti: Gluteeniton suklaakakku ( jauhoton ) 8 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * 3 dl gluteenittomia jauhoja
    * 1 dl perunajauhoja
    * 0,5 dl Kaakaota
    * 2 dl sokeria
    * 3 tl leivinjauhetta
    * 2 tl vaniljasokeria
    * 50 gr rouhittua, maidotonta suklaata
    * 1 dl maidotonta, juoksevaa margariinia (keiju)
    * 2 dl omenamehua
    * 1 dl omenasosetta (miel. sokeriton)
    suklainen kakkupohja (maidoton, munaton, gluteeniton)
    Testasinpa huvikseni muokata tavallisen kakkupohjani suklaiseksi. Hyvin
    toimi ja hyvää oli!
    Sekoita kuivat ainekset (suklaata lukuunottamatta) kulhossa. Lisää
    margariini-omenamehu-omenasose-sekoitus kuiviin aineksiin.
    Jottei kaikki suklaamuruset vajoaisi kakun pohjalle, valutin ensin noin
    kolmanneksen taikinasta voidellun ja korppujauhotetun vuuan pohjalle.
    Sitten lisäsin suklaat taikinaan, ja lisäsin loput taikinasta vuokaan.
    Vuoka uuniin, 175 astetta, kolmeksi vartiksi.
    Kakku täytetään omien mieltymyksen mukaan, itse laitoin sacherkakkua
    matkien aprikoosimarmeladia, ja kuorrutin suklaalla. Kostutukseksi
    käytin kahvia.
    Pohja on aika tiivis, ja itse sain sen jaettua vain kahteen osaan.
    Toisaalta se taitaa riittää näinkin makeassa kakussa…
    Kuva tulossa lähipäivinä!
    * suklainen kakkupohja (maidoton, munaton, gluteeniton)
    Resepti: Suklainen kakkupohja (maidoton, munaton, gluteeniton)

    No Comments
  • * 100 g (laktoositonta) voita
    * 4 munanvalkuaista
    * 1,5 dl mantelijauhetta
    * 0,5 dl kauraleseitä
    * 0,25 dl pellavansiemenrouhetta
    * 0,5 tl leivinjauhetta
    * 0,5 tl kanelia/maustepippuria/…
    * 0,5 dl sokeria/xylitolia/vastaava määrä muuta makeutusta
    Makea, kuitupitoinen piiraspohja (gluteeniton) 10 Annosta
    Kuohkea piiraspohja makeaan piiraaseen! Erityisen hyvää
    ranskankerma-marja-täytteellä!
    Ohje halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuokaan.
    Laita uuni lämpenemään 200 °C ja voitele vuoka. Sekoita munanvalkuaiset
    voin kanssa tasaiseksi, lisää makeutus ja muista säästää keltuaiset.
    Lisää sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineen ja levitä taikina
    vuokaan. Pohjan on tarkoitus olla kuohkea, ei löysä eikä kova, lisää
    kuivaa ainetta pikkuhiljaa lisää, jos jää veteläksi. (Lisäkuohkeutta
    saa lisäämällä ruokalusikallisen tai pari perunajauhoja. )Paista
    uunissa vajaa 10 minuuttia ja tee sillä aikaa täyte.
    Paista täytteen kanssa 200 asteessa 20-25 minuuttia tai täytteen ohjeen
    mukaan.
    * Makea, kuitupitoinen piiraspohja (gluteeniton)
    Resepti: Makea, kuitupitoinen piiraspohja (gluteeniton) 10 annosta

    No Comments
  • * 2 pientä pakettia (=1 kokonai gluteenitonta paahtoleipää
    *
    * 2-3 rkl kurkkusalaattia
    * 2 tl sinappia
    * 100 g savukinkkua
    * 3-4 rkl majoneesia
    * 100 g tuorejuustoa
    * ripaus pippuria
    *
    * 0,5 dl kuohukermaa
    * 1 iso omena
    * 2 kpl lehtisellerin vartta
    * tilkka sitruunamehua
    * ripaus paprikamaustetta
    * ripaus suolaa
    *
    * 1 prk smetanaa
    * 1 dl Kermaa
    * 1 prk tuorejuustoa
    * ripaus timjamia, aromisuolaa sekä pippuria
    * 1-2 dl juustoraastetta
    * erilaisia kasviksia sekä kinkkua
    Gluteeniton savukinkkuvoileipäkakku
    Valmista täytteet.
    Täyte1:
    Suikaloi savukinkku pieniksi suikaleiksi.
    Sekoita kurkkusalaatti, sinappi, savukinkku, majoneesi sekä tuorejuusto
    keskenään. Mausta pippurilla.
    Täyte2:
    Vaahdota kerma. Raasta omena ja lehtiselleri, valuta nesteet pois.
    Sekoita valutettu raaste kermaan varovasti. Mausta sitruunamehulla,
    paprikamausteella sekä suolalla.
    Kokoaminen:
    Leikkaa paahtoleivistä tasaisen neliön muotoisia. Aseta leipävuokaan
    vierekkäin 4 palaa, tai niin monta kuin vierekkäin mahtuu. Kostuta
    palat sitruunamehulla tai kasvisliemellä. Levitä ensimmäistä täytettä
    paloille.
    Kostuta seuraavat neljä palaa, aseta ne täytteen päälle. Levitä päälle
    toista täytettä. Jatka näin, kunnes vuoka on täynnä.
    Anna kakun vetäytyä jääkaapissa jokunen tunti, tai yön yli.
    Koristelu:
    Sekoita smetana, vaahdotettu kerma, tuorejuusto sekä mausteet
    keskenään. Levitä täytettä kakun reunoille sekä päälle. Ripottele
    juustoraaste reunoille.
    Pursota loppu kuorrute koristeeksi. Koristele kakku haluamillasi
    kasviksilla sekä kinkulla.
    * Gluteeniton savukinkkuvoileipäkakku
    Resepti: Gluteeniton savukinkkuvoileipäkakku

    No Comments
  • * 3 dl puolukoita
    * 1 l vettä
    * 2 dl karkeita riisijauhoja
    * 1/2-1 dl sokeria
    *
    *
    *
    *
    *
    Gluteeniton Vispipuuro
    Keitä vesi ja puolukat. Siivilöi puolukoista mehu ja lisää mehuun
    riisijauho hyvin sekoittaen. Kypsennä hiljalleen n.15 min, mausta
    sokerilla ja jäähdytä. Vatkaa jäähtynyt puuro vaahdoksi
    Resepti: Gluteeniton vispipuuro

    No Comments
  • * Munakas:
    * 4 dl maitoa
    * 5 kpl kananmunia
    * 0,5 dl maissijauhoja
    * 0,25 dl perunajauhoja
    * 0,5 tl murskattua pippurisekoitusta
    * Täyte:
    * loraus ruokakermaa
    * 100 g Maustamatonta sulatejuustoa
    * 100 g koskenlaskija sulatejuustoa
    * hiukan tilliä
    * 2 kpl kevytsuolattuja sillifileitä pienittyinä
    Gluteeniton Sillimunakasrulla 21.11.08 6 Annosta
    Laitetaan uuni lämpilämään 200 asteeseen
    Vuorataan uunipelti leivinpaperilla, josta riittää myös reunoille ja
    voidellaan se juoksevalla margariinilla tai öljyllä
    -Sekoitetaan maito ja kananmunat
    -Lisätään jauhot siivilän läpi ja sekoitetaan hyvin ja maustetaan
    -Kaadetaan uunipellille ja paistetaan noin 20 min. Valmistuttua
    annetaan jäähtyä leivinpaperin päällä tovin
    -Lorautetaan kattilaan hiukan ruokakermaa ja sulatetaan siihen juustot.
    Annetaan seoksen jäähtyä hiukan
    -Levitetään juustomassa paistetun, jäähtyneen munakkaan päälle.
    Ripotellaan hiukan tilliä ja pienityt sillinpalaset
    -Kääritään rullalle leivinpaperin avulla ja laitetaan jääkaappiin
    jäähtymään
    * Gluteeniton Sillimunakasrulla 21.11.08
    * Gluteeniton Sillimunakasrulla 21.11.08 Täytetään ja kääritään
    rullalle ja jäähdytetään
    Resepti: Gluteeniton sillimunakasrulla 21.11.08 6 annosta

    No Comments
  • * 2,5 dl luont.gluteenitonta jauhoseosta
    * 2,5 dl Sokeria, josta 1 dl omenien päälle
    * 100 g margariinia sulana
    * 1 tl leivinjauhetta
    * 1 kananmuna
    * 3-4 omenaa
    * kanelia, vaniljasokeria
    Omenahyve gluteeniton 8 Annosta
    Kuori ja lohko omenat (ohuiksi siivuiksi). Asettele omenasiivut
    laakeaan vuokaan. Ripottele päälle n. 1 dl Sokera, kanelia ja
    halutessasi vaniljasokeria. Sekoita sulatettu margariini, jauhoseos,
    leivinjauhe, kananmuna ja n. 1,5 dl sokeria keskenään. Levitä seos
    omenien päälle. Paista 180-200 ºC 40 – 45 min. Tarjoa Vaniljakastikkeen
    tai jäätelön kanssa.
    Resepti: Omenahyve gluteeniton 8 annosta

    Hakusanat

    No Comments