Jälkiruoka ja jälkiruoat

Jälkiruoka ja muut reseptit

  • Porkkanaleipä gluteeniton koneella resepti ja ruokaohje

    * 2 1/2 dl vettä
    * 1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
    * 2 rkl öljyä
    * 1 rkl siirappia
    * n.1/2 tl suolaa
    * 1-2 tl yrttisekoitus maustetta
    * 4 dl vähäproteiinipitoista leipäjauhoseosta
    * 1 dl tummaa gluteenitonta leipäjauhoseosta
    * 2 tl kuivahiivaa
    Porkkanaleipä Gluteeniton Koneella
    Käytä ainesten sekoittamiseen eri kulhoa. Mittaa aineet kulhoon.
    Sekoita aineet hyvin keskenään ja siirrä taikina leipäkoneen
    paistovuokaan. (sekoittaja pitää olla paikoillaan).
    Valitse mieluiten pikaohjelma ja käynnistä välittömästi.
    * Porkkanaleipä Gluteeniton Koneella
    Resepti: Porkkanaleipä gluteeniton koneella

    No Comments
  • Gluteeniton vuokaleipä resepti ja ruokaohje

    * 8 dl vettä
    * 2 pss kuivahiivaa
    * 2 tl suolaa
    * 3 rkl siirappia
    * 3 kpl porkkanaa
    * 8 dl Karkeaa jauhoseosta (gluteeniton)
    * 8 dl gluteenitonta jauhoseosta
    * 50 g sulatettua margariinia tai voita
    * ripaus seesaminsiemeniä
    Gluteeniton vuokaleipä 2 Annosta
    Lietä hiiva kädenlämpöiseen (+42) veteen. Lisää suola ja siirappi,
    kuori ja raasta porkkanat. Sekoita porkkanat veteen.
    Lisää margariini. Lisää jauhot vähitellen.
    Taikinasta tulee 2 leipää. Jaa taikina kahteen osaan ja laita vuokiin.
    Anna taikinan kohota vuoassa noin 30 minuuttia. Laita leipien päälle
    seesaminsiemeniä.
    Uuni 200 asteeseen, anna leipien olla uunissa noin 35 minuuttia
    (leivinuunissa 225 astetta ja 25-30 minuuttia.
    * Gluteeniton vuokaleipä
    Resepti: Gluteeniton vuokaleipä 2 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • Gluteeniton aurinkoherkku laihduttajalle resepti ja ruokaohje

    * 2 dl (pakaste)mustikoita
    * 3 dl vaniljajogurttia
    * 1 dl kaurahiutaleita
    * 2-3 rkl auringonkukan siemeniä
    *
    *
    *
    *
    *
    Gluteeniton aurinkoherkku laihduttajalle 2 Annosta
    Sekoita kaikki ainekset keskenään, tarjoa kylmänä.
    Resepti: Gluteeniton aurinkoherkku laihduttajalle 2 annosta

    No Comments
  • * 200 g margariinia
    * 200 g Taloussuklaata tai Brunbergin tummaa suklaata
    * 2 dl sokeria
    * 4 munaa
    * 2,5 dl maissitärkkelysjauhoja
    * 1 tl leivinjauhetta
    * kuorrutus:
    * 1 ps Pirkka minttusuklaapalloja (200 g)
    * 0,5 dl kuohukermaa
    * 25 g voita tai margariinia
    Gluteeniton minttusuklaakakku 15 Annosta
    Sulata suklaapalat ja margariini vesihauteessa tai mikrouunissa. Vispaa
    sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita sulanut suklaa-margariiniseos yhteen
    ja lisää munavaahto sekä keskenään sekoitetut maissijauhot ja
    leivinjauhe.
    Voitele pyöreä irtopohjavuoka. Ripottele voideltuun vuokaan
    maissijauhoja tai kaakaojauhetta. Kaada taikina vuokaan. Paista 200
    ast. n. 30 min.
    Kuorrutus ja koristelu:
    Ota 10 minttusuklaapalloa erilleen koristelua varten. Kuumenna loput
    minttusuklaapallot, kerma ja rasva miedolla lämmöllä kattilassa.
    Sekoita suklaakuorrutus tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutus
    huoneenlämpöiseksi ja kaada jäähtyneen kakun pinnalle ja reunoille.
    Asettele minttusuklaapallot tortun päälle ulkoreunalle ja valuta
    pallojen pinnalle suklaakuorrutusta.
    Kakun voi pakastaa kuorrutuksen kanssa.
    Resepti: Gluteeniton minttusuklaakakku 15 annosta

    No Comments
  • * 2 isoa appelsiinia
    * 250 g rouhittuja manteleita
    * 250 g raakasokeria
    * 5 isoa munaa
    * 1 tl soodaa
    * 2 tl appelsiinilikooria (jos kaapista loytyy, antaa mukavan
    savayksen))
    Appelsiini-Mantelikakku, gluteeniton 8 Annosta
    Keita appelsiinit kokonaisena vedessa kaksi tuntia.Valuta siivilassa ja
    anna jaahtya. Leikkaa paloiksi ja mussaa blenderissa – kuorineen
    paivineen.(Jos on siemenia, poista ne lohkoksi leikkaamisvaiheessa)
    Rouhi mantelit hienoksi rouheeksi.
    Vatkaa munat ja raakasokeri vaahdoksi .
    Lisaa muut aineet ja laita jauhotettuun tai leivinpaperoituun vuokaan.
    Paista 200 asteisessa uunissa kunnes kypsa, noin 1 t 20 minuuttia
    riippuen uunista . Tarkista kypsyys tikulla (jos kakku on valmis,
    taikina ei tartu tikkuun)
    Ala kayta kiertoilmaa, koska veto haittaa munien kohoamista .
    Anna jaahtya rauhassa, sitten tarjoat hyville ja miksei pahoillekin
    ystaville!
    * Appelsiini-Mantelikakku, gluteeniton ala syo kukkia!
    * Appelsiini-Mantelikakku, gluteeniton tarvikkeet
    Resepti: Appelsiini-mantelikakku, gluteeniton 8 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * POHJA:
    * 200 g pehmeää laktoositonta margariinia
    * 2 dl sokeria
    * 2 munaa
    * 2 munan keltuaista
    * 1 tl leivinjauhetta
    * 4 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta (tai puolet hienoa ja puolet
    karkeaa)
    * kuorrutus:
    * 2 munan valkuaista
    * 1 dl sokeria
    * 1 dl mantelia tai kookoshiutaleita
    * 1 dl rusinoita
    Gluteeniton marenkitorttu 15 Annosta
    Erottele kahden munan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
    Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. lisää 2 munan keltuaista ja 2
    munaa yksitellen varovasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut
    jauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina voidellulle tai leivinpaperilla
    vuoratulle pullapellille tai laakeaan uunivuokaan (esim. lasagnevuoka).
    Kuorrutus: Vatkaa munan valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä
    piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle mantelilastuja tai
    kookoshiutaleita ja halutessasi rusinoita.
    Paista uunin keskitasolla 200 ºC kullanruskeaksi (10 – 20 min).
    Paistoaika riippuu vuoan koosta ja tortun paksuudesta. Pullapellille
    levitetty ohuempi torttu voi kypsyä jo 10 minuutissa.
    Nauti sellaisenaan kahvin kanssa tai esim. mansikkakastikkeen kanssa.
    Tortun voi pakastaa.
    Resepti: Gluteeniton marenkitorttu 15 annosta

    No Comments
  • * 3 d vettä
    * 2 rkl öljyä
    * 1 rkl siirappia
    * 1 tl suolaa
    * 1-2 tl rouhittuja kuminoita
    * 5,5 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
    * 3/4 dl perunahiutaleita
    * 2 tl kuivahiivaa
    Kumina-perunaleipä leipäkoneella gluteeniton (21.2.08 ) 4 Annosta
    Mittaa aineet paistovuokaan luetellussa järjestyksessä.
    Tai sekoita kaikki ainekset eri kulhossa ja laita taikina koneen
    paistovuokaan.
    Valitse ohjelma (mieluimmin pika- ). Käynnistä kone.
    * Kumina-perunaleipä leipäkoneella gluteeniton (21.2.08 )
    Resepti: Kumina-perunaleipä leipäkoneella gluteeniton (21.2.08 ) 4 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * 3 kpl Munia
    * 2 dl sokeria
    * 1 dl kuumaa vettä
    * 1 dl perunajauhoja
    * 2 dl GL. JAUHOJA
    * 1,5 tl leivinjauhetta
    * 2 gl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    * 1.5 dl vadelmahilloa
    * 2 dl Vaahtokarkkeja
    * momparelleja
    * 5 tippaa konjakkiesanssia
    Ystävänpäiväkakku, gluteeniton 8 Annosta
    k.munat huoneenlämpöisenä vatkataan sokerin kans vaahdoksi, johon
    lisätään kiehunut vesi ohuena nauhana varovasti vatkaten.
    Lisää siivilöidyt jauhot, johon on sek. leivinjauhe,
    muna-sokeri-vesivaahtoon varovasti sekoittaen ja kaada leivinpaperilla
    vuorattuun uunipellille. paista 180as. uunin keskitasolla 15-20 min.
    Pohja saa jäähtyä pellillä.
    Vatkaa pohjan paistumsen aikana vaniljavaahto ja puolita saksilla
    vaahtokarkit. Kostutukseen 1 lasi kylmää vettä johon sekoitetaan
    konjakkitipat ja ripaus sokeria.
    Leikkaa pohja kahtia ja kostuta alempi puolisko vedellä, levitä hillo
    ja vaniljavaahtoa levylle ja aseta toinen levy päälle, kostuta se ja
    levitä vielä ohut kerros hilloa päälle sekä koristele vaahdolla,
    vaahtokarkeilla ja momparelleilla.
    jauhoina käytin sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta.
    * Ystävänpäiväkakku, gluteeniton Ystävänpäiväkakku, gluteeniton
    Resepti: Ystävänpäiväkakku, gluteeniton 8 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * 5 dl vettä
    * 250 mll Soija kevyt ruoanlaittovalmiste
    * mustapippuria
    * 4-5 rkl Ruskeaa maizenaa
    Gluteeniton ja maidoton kastike
    Laita kattilaan vesi, soijakerma ja mustapippuri.
    Anna kastikkeen kiehua ja lisää maizena. Sekoita.
    * Gluteeniton ja maidoton kastike
    Resepti: Gluteeniton ja maidoton kastike

    No Comments
  • * 4 dl Gluteenitonta makaronia
    * 2 l vettä
    * 0,5 rkl suolaa
    * 300 g kinkkusuikaleita
    * 2 dl juustoraastetta
    * musta- tai valkopippuria
    * 2-3 kpl kananmunaa
    * 4 dl maitoa
    * suolaa
    * mustapippuria
    * basilikaa
    Gluteeniton makaronilaatikko 4 Annosta
    Keitetään makaronit
    Kinkku suikaloidaan
    Kinkkusuikaleet ja osa juustoraasteesta lisätään makaronien joukkoon
    Seos kaadetaan vuokaan.
    Valmistetaan munamaito ja lisätään laatikon päälle.
    Pinnalle ripotellaan loput juustoraasteesta.
    Uuni 200 asteeseen, paista laatikkoa noin 30-40 minuuttia.
    Resepti: Gluteeniton makaronilaatikko 4 annosta

    No Comments