Jälkiruoka ja jälkiruoat

Jälkiruoka ja muut reseptit

  • Sitruunatorttu gluteeniton resepti ja ruokaohje

    * Taikina:
    * 150 g margariinia
    * 3 dl luont.gluteenitonta jauhoseosta
    * 2 rkl sokeria
    * 3/4 dl vettä tai kermaa
    * Täyte:
    * 2 appelsiinia
    * 1 sitruuna
    * 1 dl sokeria
    * 1 dl vettä
    * 2 rkl luont.gluteenitonta jauhoseosta
    * 4 munankeltuaista
    * Päälle:
    * 4 munanvalkuaista
    * 8 rkl sokeria
    Sitruunatorttu gluteeniton 8 Annosta
    Nypi jauhot, sokeri ja margariini keskenään. Lisää neste ja sekoita
    taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja
    reunoille. Pistele haarukalla ja paista 225 ºC n. 10 min.
    Purista mehut appelsiineista ja sitruunasta. Sekoita täytteen aineet
    keskenään, lisää keltuaiset kerralla ja vatkaa hyvin. Kuumenna
    kiehumispisteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Kun seos on saostunut,
    ota pois tulelta. Levitä täyte pohjalle.
    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sekoita sokeri joukkoon
    vatkaamisen loppuvaiheessa. Levitä marenki täytteen päälle ja paista n.
    5 min. kunnes pinta on kauniin kullan ruskea.
    Laktoositon, mikäli käyttää täytteessä vettä tai laktoositonta kermaa
    ja laktoositonta margariinia ja maidoton jos käyttää vettä ja
    maidotonta rasvaa.
    Resepti: Sitruunatorttu gluteeniton 8 annosta

    No Comments
  • Puolalainen kahvi-pähkinä täytekakku (gluteeniton) resepti ja ruokaohje

    * Sokeriliemi:
    * 150 g sokeria
    * 1 dl vettä
    * 1,5 tl pikakahvijauhetta
    * kakkupohja:
    * 1 rkl kaakaojauhetta
    * 4 kpl kananmunaa
    * 100 g tomusokeria
    * 1 rkl korppujauhoa/keksimurua (gluteenitonta)
    * 180 g hienoksi rouhittuja saksanpähkinöitä
    * 1 rkl kahvin makuista sokerilientä
    * Täyte:
    * 125 g suolatonta voita
    * 250 g siivilöityä tomusokeria
    * 1,5 tl vaniljasokeria
    * 2 rkl Kermaa
    * 1-2 rkl pikakahvijauhetta
    * koristekuorrutus:
    * 2 tl pikakahvijauhetta
    * 1 tl kaakaojauhetta
    * 80 g suklaata paloiteltuna
    * 250 g pehmeää voita
    *
    * 100-200 g aprikoosimarmeladia kakun pintaan
    * suklaisia kahvipapuja, saksanpähkinöitä, manteleita,
    hasselpähkinärouhetta..
    Puolalainen kahvi-pähkinä täytekakku (gluteeniton) 5 Annosta
    Valmista sokeriliemi:
    Pane vesi ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Nosta kattila miedolle
    lämmölle ja sekoita kokoajan kunnes sokeri on sulanut ja neste
    kirkasta. Kuumenna liemi poreilevaksi ja lisää kahvia. nosta kattila
    heti pois liedeltä. Anna liemen jäähtyä täysin kylmäksi.
    Valmista kakkupohja:
    Sekoita kakkupohjan kaakaojauhe ja 1tl kiehuvaa vettä. Erota munien
    keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kulhossa
    kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti kaakaoseos, korppujauhot,
    kahvi-sokerilientä 1rkl ja pähkinät keltuaisvaahtoon.
    Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vaahto
    varovaisesti nostellen taikinaan, ettei vaahdon ilma karkaa. ÄLÄ
    HÄMMENNÄ LIIKAA!!! Vain niin paljon, että taikina juuri ja juuri
    sekoittuu, pienet sattumat nostattavat taikinaa.
    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan
    (22senttiä).
    Paista kakkua 150 asteessa uunissa n.1h. Ota kakku uunista ja seisota
    sitä 5 minuuttia. Kumoa ritilälle jäähtymään.
    Leikkaa kakkupohja kahteen osaan.
    Valmista voi-kahvikiisseli:
    Pane voi kulhoon ja vatkaa tomusokeri pienissä erissä joukkoon kunnes
    seos on vaaleaa ja pehmeää.
    Lisää vaniljasokeri. Kuumenna kerma ja liuota siihen pikakahvijauhe.
    Jäähdytä ja vatkaa seos kiisseliin.
    Kostuta molemmat pohjapalat kahvi-sokeriliemellä reilusti.
    Yhdistä osat voi-kahvikiisselillä. Nosta kakku ritilälle lautasen
    päälle.
    Kuumenna aprikoosimarmeladi notkeaksi mikron kestävässä astiassa.
    Siivilöi marmeladi toiseen astiaan tiheän siivilän läpi, jotta kaikki
    sattumat jäävät pois.
    Sivele marmeladi kakun pintaan ja reunoille TASAISESTI.
    Valmista kahvikuorrutus:
    Liuota kahvi-ja kaakaojauheet 2rkl:ään kiehuvaa vettä. Kaada seos
    pieneen kuumuutta kestävään kulhoon, lisää paloiteltu suklaa ja nosta
    kulho kiehuvan vesikattilan päälle jotta suklaa sulaa.
    Sekoita muutaman kerran sulattamisen aikana. anna seoksen jäähtyä,
    kunnes se sakenee mutta ei vielä kovetu. Hiero toisessa kulhossa voi ja
    tomusokeri vaaleaksi ja ilmavaksi sähkövatkaimella. Lisää suklaaseos
    voivaahtoon kunnes aineet ovat hyvin sekoittuneet. Vatkaa sitten
    kuorrutusta, kunnes se on vaaleaa, ilmavaa ja paksua.
    Levitä kahvikuorrutus tasaisesti kakun pinnalle tai pursota.
    Koristele saksanpähkinöillä, suklaakahvipavuilla ja pähkinärouheella.
    Seisota jonkin aikaa ennen tarjoilua.
    * Puolalainen kahvi-pähkinä täytekakku (gluteeniton) kakku
    kokonaisuudessaan
    * Puolalainen kahvi-pähkinä täytekakku (gluteeniton) reunapursotus
    Resepti: Puolalainen kahvi-pähkinä täytekakku (gluteeniton) 5 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton) resepti ja ruokaohje

    * 2 munaa
    * 1 1/2 dl fariinisokeria
    * 2 banaania soseena
    * 1 dl maitoa(soijajuomaa)
    * 3 dl vaaleaa jyttejauhoja
    * 2 tl leivinjauhetta
    * 1 tl soodaa
    * 2 tl kaardemummaa
    * 1 1/2 dl sulatettua marg./voita tai öljyä
    Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton) 15 Annosta
    Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe ja sooda sekä kaardemumma
    jauhoihin ja lisää munavaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa.
    Lisää viimeiseksi banaanisose. Kaada taikina voideltuun ja (esim.
    kauraleseillä tai muilla ehdottomasti gluteenittomilla jauhoilla)
    jauhotettuun vuokaan ja paista 170 asteessa n. 1tunti.
    * Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton)
    * Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton)
    * Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton)
    * Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton)
    * Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton)
    Resepti: Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton) 15 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * 1 rkl öljyä
    * 1 rkl oivariinia
    * 1 kpl Sipuli
    * 1 kpl valkosipulin kynsi
    * 1/2 tl suolaa
    * 2 kpl porkkanaa
    * 2 kpl etikkasäilykepunajuurta 2-4 koosta riippuen
    * 2 kpl perunaa
    * 15 kpl kapriksia
    * 1 rkl makeaa chilikastiketta
    * 2 kpl kananmunia
    * 4 rkl perunamuussijauhetta
    * 4 rkl gluteenitonta jauhosesosta
    * Paistamiseen:
    * juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
    Porkkana-punajuuripihvit, gluteeniton 19.6.2007 4 Annosta
    -Kuullotetaan sipulisilput öljy-rasvaseoksessa ja annetaan jäähtyä
    -Raastetaan porkkanat, perunat ja punajuuret, jotka sekoitetaan
    kulhossa ja maustetaan
    -Lisätään jauhot sekä kananmunat; sekoitetaan ja annetaan makuuntua ja
    saostua hetken aikaa
    -Paistetaan esim. lettupannulla, johon hiukkasen öljyä, muutama
    minuutti puolelta ja toiseltakin
    * Porkkana-punajuuripihvit, gluteeniton 19.6.2007
    * Porkkana-punajuuripihvit, gluteeniton 19.6.2007 Ainekset
    * Porkkana-punajuuripihvit, gluteeniton 19.6.2007 Taikinamassa
    valmiina paistoon
    * Porkkana-punajuuripihvit, gluteeniton 19.6.2007 Paistot menossa
    Resepti: Porkkana-punajuuripihvit, gluteeniton 19.6.2007 4 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * 1 dl mantelijauhetta
    * 2,5 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
    * 1 tl leivinjauhetta
    * 0,5 dl fariinisokeria
    * 1 tl vaniljasokeria
    * 100 g laktoositonta margariinia
    *
    * Päälle:
    * vadelmahilloa
    Gluteeniton vadelmatorttu
    Mittaa kuivat aineet kulhoon ja nypi rasva joukkoon. Sekoita
    taikinaksi. Levitä seos öljytyin käsin leivinpaperin päälle laakeaan
    vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
    Levitä hillo päälle. Paista 200 asteessa n. 15 min.
    Anna tortun jäähtyä kunnolla ja nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi.
    Leikkaa paloiksi.
    Voit koristella palat kermavaahdolla, tomusokerilla, sitruunamelissan
    oksilla tai nonparelleilla.
    Annoksia 6-8.
    Resepti: Gluteeniton vadelmatorttu

    Hakusanat

    No Comments
  • * POHJA:
    * 150 g laktoositonta margariinia
    * 2,5 dl Luont.gluteenittomia jauhoja
    * 1 dl juustoraastetta (esim. emmental)
    * 0,5 dl vettä
    * Täyte:
    * 2 dl vähälaktoosista tai laktoositonta kermaa
    * 1 rkl Luont.gluteenittomia jauhoja
    * 2 munaa
    * 3 dl juustoraastetta (esim. emmental)
    * 200 g katkarapuja
    * 2 rkl tillisilppua (tai maun mukaan)
    * 0,5 tl sitruunapippuria tai mustapippuria
    * 0,5 tl suolaa
    Gluteeniton katkarapupiiras 8 Annosta
    Nypi jääkaappikylmä margariini ja jauhot keskenään. Lisää juustoraaste
    ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
    Painele taikina pyöreään voideltuun piirakkavuokaan (25-30 cm) ja
    paista uunin alatasolla 200 ºC n.10 min.
    Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista vielä
    20 – 25 min.
    Resepti: Gluteeniton katkarapupiiras 8 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * pohja 1. osa)
    * ½ dl maitoa
    * ½ dl sokeria
    * ½ dl kaakaojauhetta
    * ——————– ——————– ——–2.osa)
    * 75 g voita / margaariniä
    * 3/4 dl sokeria
    * 1 muna
    * 2 ½ dl tattarijauhoa
    * ½ tl leivinjauhetta
    * 1 tl vanijasokeria
    * KUORRUTUS
    * 1 rkl voita
    * 2 dl tomusokeria
    * 2 rlk kaakaojauhetta
    * 1 rkl Kahvia
    Gluteeniton suklaatorttu mikrossa
    1. Pohja osa.1 aineet sekaisin, kuumenna mikrossa. jäähdytä.
    2. Pohja osa 2. aineet; pehmeä rasva + sokeri + muna + kaakaokahvi seos
    (pohja osa 1.) sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan
    sihdaten.
    3. Leivtä taikina tattarihiutaleilla leivitettyyn piirakkavuokaan.
    4. Mikrossa täysteholla (800w) n. 6 min.
    5. Sekoita kuorrute, pienessä kattilassa, pienellä lämmölllä jotta
    kuorrute pysyy vetreänä teon ajan. Levitä lämpimän tortun päälle.
    Resepti: Gluteeniton suklaatorttu mikrossa

    Hakusanat

    No Comments
  • * POHJA:
    * Kinkkuhyrrien taikina 3x eli:
    * 7.5 dl vaaleaa glut. jauhoseosta esiim. sunnuntai
    * 3 tl leivinjauhetta
    * 1.5 tl suolaa
    * 150 g margariinia
    * 2 1/4 dl maitoa
    * Täyte:
    * 2 prk tomaattipyre (sellasia ihan pikkupurkkeja)
    * 2 tlk ananasta
    * 1.5 pss kinkkusuikaleita
    * 1 prk chilitonnikalaa
    * juustoa päälle (itse laitoin ihan vähän)
    * mausteita pizzamaustetta tms
    gluteeniton chili pizza
    taikina:
    jauhot ja suola sekaisin. SIteen sulatettu margariini ja maito sekaan..
    ne sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi ja jaetaan 2 pellille ja
    levitetään kaulimella tai käsin pellin kokoisiksi levyiksi.
    sitten levitellään täytteet mutta huom. Älä tunge chili tonnikalaa
    paljon ja hirmu köntseinä, koska muuten pizzasta tulee aika mautonta
    ekan puraisun jälkeen koska ei maista enää mitää. elikkä ihan hippuina
    ja murusina levitellään. ja maun mukaan. Makuun voi vaikuttaa myös
    ostaako Purkissa olevaa Pirkan chilitonnikala öljyssä, sillä se on
    extra hotista tykkääville, mutta pussissa oleva Pirkan sweet chili on
    pikku potkusta pitäville. :)
    sitten uuniin 225 astetta ja niin kauan kuin väri on pinnassa kauniin
    ruskea ja pohjassa kans vähä väriä.
    * gluteeniton chili pizza
    Resepti: Gluteeniton chili pizza

    No Comments
  • * Taikina:
    * 100 g margariinia
    * 1/2 dl sokeria
    * 2 dl gluteeniton jauhoseos
    * 1 dl perunajauhoja
    * 1 tl leivinjauhetta
    * 1 kpl kananmunan valkuainen
    * Kiisseli:
    * 2 dl vettä
    * 1 rkl sitruunamehua
    * 1/2 dl sokeria
    * 1 kpl kananmunan keltuainen
    * 2 rkl perunajauhoja
    * Päälle:
    * 4 dl mustikoita
    * hiukan hienoa sokeria (jos tykkää)
    Mustikkapiirakka, gluteeniton 26.9.07 6 Annosta
    Voidellaan vuoka ja korppujauhotetaan
    (en tiedä onko tuo välttämätöntä, koska taikina on aika rasvaista,
    mutta kun oon niin uuno leivonnassa)
    -Vatkataan margariini ja sokeri
    -Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään taikinaan
    -Lisätään munan valkuainen ja sekoitetaan hyvin
    Laitetaan taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
    Valmistetaan kiisseli:
    -Laitetaan kaikki kiisselin ainekset kattilaan, lämmitetään kiehuvaksi
    kokoajan sekoittaen ja nostetaan jäähtymään
    Laitetaan uuni lämpiämään 200 asteeseen
    Painellaan taikina piirakkavuokaan, kaadetaan päälle sitruunakastike ja
    päälle mustikat (ehkä hiukan sokeria)
    Paistetaan noin 25 minuuttia
    * Mustikkapiirakka, gluteeniton 26.9.07
    * Mustikkapiirakka, gluteeniton 26.9.07 Voideltu ja korppujauhotettu
    vuoka
    * Mustikkapiirakka, gluteeniton 26.9.07 Sitruunakiisseli
    * Mustikkapiirakka, gluteeniton 26.9.07 Vielä päälle mustikat ja
    sitten uuniin.
    * Mustikkapiirakka, gluteeniton 26.9.07 Siitä palanen
    Resepti: Mustikkapiirakka, gluteeniton 26.9.07 6 annosta

    No Comments
  • * 3 dl vettä
    * 0,5 kasvisliemikuutiota
    * 4 raakaa, raastettua punajuurta
    * 2 dl ruokakermaa
    * 0,5 tl rakuunaa
    * rouhittua mustapippuria
    * 1 rkl maizenaa tai vaaleaa kastikesuurustetta
    *
    *
    Punajuurikastike, gluteeniton (16.7.08) 3 Annosta
    Keitä punajuuriraaste lihaliemellä maustetussa vedessä kypsäksi.
    Lisää ruokakerma ja mausteet. Suurusta tarvittaessa.
    Soseuta halutessasi.
    Resepti: Punajuurikastike, gluteeniton (16.7.08) 3 annosta

    Hakusanat

    No Comments