Jälkiruoka ja jälkiruoat

Jälkiruoka ja muut reseptit

  • Kumina-perunaleipä leipäkoneella gluteeniton (21.2.08 ) resepti ja ruokaohje

    * 3 d vettä
    * 2 rkl öljyä
    * 1 rkl siirappia
    * 1 tl suolaa
    * 1-2 tl rouhittuja kuminoita
    * 5,5 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
    * 3/4 dl perunahiutaleita
    * 2 tl kuivahiivaa
    Kumina-perunaleipä leipäkoneella gluteeniton (21.2.08 ) 4 Annosta
    Mittaa aineet paistovuokaan luetellussa järjestyksessä.
    Tai sekoita kaikki ainekset eri kulhossa ja laita taikina koneen
    paistovuokaan.
    Valitse ohjelma (mieluimmin pika- ). Käynnistä kone.
    * Kumina-perunaleipä leipäkoneella gluteeniton (21.2.08 )
    Resepti: Kumina-perunaleipä leipäkoneella gluteeniton (21.2.08 ) 4 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • Ystävänpäiväkakku, gluteeniton resepti ja ruokaohje

    * 3 kpl Munia
    * 2 dl sokeria
    * 1 dl kuumaa vettä
    * 1 dl perunajauhoja
    * 2 dl GL. JAUHOJA
    * 1,5 tl leivinjauhetta
    * 2 gl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    * 1.5 dl vadelmahilloa
    * 2 dl Vaahtokarkkeja
    * momparelleja
    * 5 tippaa konjakkiesanssia
    Ystävänpäiväkakku, gluteeniton 8 Annosta
    k.munat huoneenlämpöisenä vatkataan sokerin kans vaahdoksi, johon
    lisätään kiehunut vesi ohuena nauhana varovasti vatkaten.
    Lisää siivilöidyt jauhot, johon on sek. leivinjauhe,
    muna-sokeri-vesivaahtoon varovasti sekoittaen ja kaada leivinpaperilla
    vuorattuun uunipellille. paista 180as. uunin keskitasolla 15-20 min.
    Pohja saa jäähtyä pellillä.
    Vatkaa pohjan paistumsen aikana vaniljavaahto ja puolita saksilla
    vaahtokarkit. Kostutukseen 1 lasi kylmää vettä johon sekoitetaan
    konjakkitipat ja ripaus sokeria.
    Leikkaa pohja kahtia ja kostuta alempi puolisko vedellä, levitä hillo
    ja vaniljavaahtoa levylle ja aseta toinen levy päälle, kostuta se ja
    levitä vielä ohut kerros hilloa päälle sekä koristele vaahdolla,
    vaahtokarkeilla ja momparelleilla.
    jauhoina käytin sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta.
    * Ystävänpäiväkakku, gluteeniton Ystävänpäiväkakku, gluteeniton
    Resepti: Ystävänpäiväkakku, gluteeniton 8 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • Gluteeniton makaronilaatikko resepti ja ruokaohje

    * 4 dl Gluteenitonta makaronia
    * 2 l vettä
    * 0,5 rkl suolaa
    * 300 g kinkkusuikaleita
    * 2 dl juustoraastetta
    * musta- tai valkopippuria
    * 2-3 kpl kananmunaa
    * 4 dl maitoa
    * suolaa
    * mustapippuria
    * basilikaa
    Gluteeniton makaronilaatikko 4 Annosta
    Keitetään makaronit
    Kinkku suikaloidaan
    Kinkkusuikaleet ja osa juustoraasteesta lisätään makaronien joukkoon
    Seos kaadetaan vuokaan.
    Valmistetaan munamaito ja lisätään laatikon päälle.
    Pinnalle ripotellaan loput juustoraasteesta.
    Uuni 200 asteeseen, paista laatikkoa noin 30-40 minuuttia.
    Resepti: Gluteeniton makaronilaatikko 4 annosta

    No Comments
  • * 5 dl vettä
    * 250 mll Soija kevyt ruoanlaittovalmiste
    * mustapippuria
    * 4-5 rkl Ruskeaa maizenaa
    Gluteeniton ja maidoton kastike
    Laita kattilaan vesi, soijakerma ja mustapippuri.
    Anna kastikkeen kiehua ja lisää maizena. Sekoita.
    * Gluteeniton ja maidoton kastike
    Resepti: Gluteeniton ja maidoton kastike

    No Comments
  • * 200 g valkosuklaata
    * 200 g voita
    * 3 dl sokeria
    * (tai vastaava määrä makeutusainetta karppiin versioon)
    * 5 kananmunaa
    * 1 rkl mantelijauhetta (gluteenittomaan versioon! Muutoin käy
    vehnäjauho)
    Savikakku (Mutakakku valkosuklaasta) gluteeniton! 15 Annosta
    Valkosuklaan voit värjätä sulatettuasi sen. Voit myös käyttää valmiiksi
    värjättyä suklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata. Kuvissa myös
    maitosuklaasta tehtyä versiota.
    Taikina onnistuu parhaiten, kun kananmunat ovat jääkaappikylmiä ja
    lisäät niitä vähän kerrallaan, kovasti välissä vatkaten.
    Vinkki: vatkaa munat rikki erilliseen kaatoastiaan, josta voit helposti
    annostella kananmunaa pienissä määrissä vatkauksen ohella!
    Sulata voi ja suklaa keskenään ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen
    jäähtyä ja vuoraa/voitele sillä välin kakkuvuoka.
    Lisää jäähtyneeseen seokseen sokeri ja sekoita hyvin.
    Lisää munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Taikinasta tulee
    moussen kaltaista.
    Lisää mantelijauhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina
    vuokaan ja paista 200 °C:ssä 20-30 minuuttia uunin tehokkuudesta
    riippuen (jopa 15 min riittää oikein autenttiseen ja löysään kakkuun).
    Kakun kuuluu hyllyä keskeltä vähän (:
    Anna kakun jäähtyä ja lässähtää. Kakku jähmettyy ja tiivistyy kylmässä.
    Pidä vaikka jääkaapissa yön yli! Tarjoa jäätelön tai mansikoiden kera!
    * Savikakku (Mutakakku valkosuklaasta) gluteeniton! Toinen kierros ;)
    (meinasi kuva unohtua ottaa)
    * Savikakku (Mutakakku valkosuklaasta) gluteeniton! Sulata voi ja
    suklaa.
    * Savikakku (Mutakakku valkosuklaasta) gluteeniton! Sekoita joukkoon
    sokeri.
    * Savikakku (Mutakakku valkosuklaasta) gluteeniton! Vatkaa sekaan
    munat yksitellen.
    * Savikakku (Mutakakku valkosuklaasta) gluteeniton! Sekoita joukkoon
    jauho ja kaada taikina vuokaan.
    * Savikakku (Mutakakku valkosuklaasta) gluteeniton! Anna kakun
    lässähtää rauhassa (:
    * Savikakku (Mutakakku valkosuklaasta) gluteeniton! Maitosuklaasta
    tehty versio.
    * Savikakku (Mutakakku valkosuklaasta) gluteeniton! Maitosuklaasta
    uunista tulon jälkeen.
    * Savikakku (Mutakakku valkosuklaasta) gluteeniton! Maitosuklaasta
    jäähtynyt versio.
    Resepti: Savikakku (mutakakku valkosuklaasta) gluteeniton! 15 annosta

    No Comments
  • * 3 dl tattarihiutaleita
    * 2 dl riisijauhoja
    * 0,5 tl suolaa
    * 2 tl leivinjauhetta
    * 4 dl hyla-piimää
    *
    *
    *
    *
    Kahden viljan rieskat gluteeniton 4 Annosta
    Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää piimä ja sekoita vain
    sen verran, että aineet tasoittuvat.
    anna taikinan turvota 10 min.
    Laita taikina kahdeksi keoksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä ne
    pyöreiksi rieskoiksi, halkaisija 20 cm.
    Paista 250 asteessa 15-20 min.
    Resepti: Kahden viljan rieskat gluteeniton 4 annosta

    No Comments
  • * 1 l liotettuja suolasieniä
    * 3-4 kpl sipulia
    * 2-3 dl smetanaa
    * 1-2 dl juustoraastetta
    * 2-3 rkl vaaleaa maizenasuurustetta
    * suolaa ja pippuria
    * valkosipulia maun mukaan
    Venäläiset smetanasienet (gluteeniton)
    Paloittele sienet ja sipuli. Hauduta pannussa kunnes neste on
    haihtunut.
    Mausta pippurilla ja suolalla (ota huomioon sienten suolaisuus) Lisää
    smetana ja suuruste. lisää valkosipuli ja sekoita tasaiseksi. Kaada
    annosvuokiin ja ripottele juustoraaste päälle.
    Paista 200 c n. 20-30 min.
    * Venäläiset smetanasienet (gluteeniton)
    Resepti: Venäläiset smetanasienet (gluteeniton)

    Hakusanat

    No Comments
  • * 2,5 dl maissitärkkelysjauhoja
    * 200 g laktoositonta margariinia
    * 200 g Taloussuklaata tai Brunbergin tummaa suklaata
    * 2 dl sokeria
    * 4 munaa
    * 1 tl leivinjauhetta
    * KUORRUTUS
    * 250 g tomusokeria
    * 1 munan keltuainen
    * 2 rkl kaakaojauhetta
    * 2 rkl Haaleaa kahvia
    * 6 rkl Sulatettua Laktoositonta margariinia jäähdytettynä
    Gluteeniton suklaakakku 12 Annosta
    Sulata suklaapalat ja margariini vesihauteessa tai mikrouunissa. Vispaa
    sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita sulanut suklaa-margariiniseos yhteen
    ja lisää munavaahto sekä keskenään sekoitetut maissijauhot ja
    leivinjauhe.
    Voitele keskikokoinen rengaskakkuvuoka tai pyöreä irtopohjavuoka.
    Ripottele voideltuun vuokaan maissijauhoja (tai kaakojauhetta). Kaada
    taikina vuokaan. Paista 200 ast. n. 30 min.
    Kuorrutus:
    Sekoita aineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle lusikalla
    tai veitsellä tasoittaen.
    Kakun voi pakastaa kuorrutuksen kanssa.
    Resepti: Gluteeniton suklaakakku 12 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * 4 dl vettä
    * 100 g sulatettua margariinia
    * 5 dl vaaleita Jyttejauhoja tai muita Gluteenittomia jauhoja
    * 1 dl perunajauhoja
    * 3 dl sokeria
    * 4 tl leivinjauhetta
    Gluteeniton ja munaton kakkupohja
    1. Sekoita vesi ja margariini
    2. Lisää muut aineet vesi-margariini seokseen ja sekoita.
    3. Levitä aika paksu taikina pellille leivinpaperin päälle n.2,5 cm.
    paksuiseksi kerrokseksi. (ei riitä koko pellille)
    4. Paista 200:ssa asteessa n. 10-15 minuuttia.
    Pohjasta tulee aika vaalea..
    * Gluteeniton ja munaton kakkupohja Pohja
    * Gluteeniton ja munaton kakkupohja valmis kakku:)
    Resepti: Gluteeniton ja munaton kakkupohja

    No Comments
  • * POHJA:
    * 150 g laktoositonta margariinia
    * 2,5 dl Luont.gluteenittomia jauhoja
    * 1 dl juustoraastetta (esim. emmental)
    * 0,5 dl vettä
    * Täyte:
    * 2 dl vähälaktoosista tai laktoositonta kermaa
    * 1 rkl Luont.gluteenittomia jauhoja
    * 2 munaa
    * 3 dl juustoraastetta (esim. emmental)
    * 200 g Palvikinkkua suikaloituna
    * 1 sipulia tai purjoa kuullotettuna
    * 0,5 tl pippurisekoitusta, sitruunapippuria tai mustapippuria
    * 0,5 tl suolaa
    Gluteeniton kinkkupiiras 8 Annosta
    Nypi jääkaappikylmä margariini ja jauhot keskenään. Lisää juustoraaste
    ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
    Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan (25-30 cm) ja
    paista 200 ºC n.10 min.
    Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista vielä
    20 – 25 min.
    Resepti: Gluteeniton kinkkupiiras 8 annosta

    No Comments