Jälkiruoka ja jälkiruoat

Jälkiruoka ja muut reseptit

  • Punajuurikastike, gluteeniton (16.7.08) resepti ja ruokaohje

    * 3 dl vettä
    * 0,5 kasvisliemikuutiota
    * 4 raakaa, raastettua punajuurta
    * 2 dl ruokakermaa
    * 0,5 tl rakuunaa
    * rouhittua mustapippuria
    * 1 rkl maizenaa tai vaaleaa kastikesuurustetta
    *
    *
    Punajuurikastike, gluteeniton (16.7.08) 3 Annosta
    Keitä punajuuriraaste lihaliemellä maustetussa vedessä kypsäksi.
    Lisää ruokakerma ja mausteet. Suurusta tarvittaessa.
    Soseuta halutessasi.
    Resepti: Punajuurikastike, gluteeniton (16.7.08) 3 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • Gluteeniton aurinkoherkku laihduttajalle resepti ja ruokaohje

    * 2 dl (pakaste)mustikoita
    * 3 dl vaniljajogurttia
    * 1 dl kaurahiutaleita
    * 2-3 rkl auringonkukan siemeniä
    *
    *
    *
    *
    *
    Gluteeniton aurinkoherkku laihduttajalle 2 Annosta
    Sekoita kaikki ainekset keskenään, tarjoa kylmänä.
    Resepti: Gluteeniton aurinkoherkku laihduttajalle 2 annosta

    No Comments
  • Ystävänpäiväkakku, gluteeniton resepti ja ruokaohje

    * 3 kpl Munia
    * 2 dl sokeria
    * 1 dl kuumaa vettä
    * 1 dl perunajauhoja
    * 2 dl GL. JAUHOJA
    * 1,5 tl leivinjauhetta
    * 2 gl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    * 1.5 dl vadelmahilloa
    * 2 dl Vaahtokarkkeja
    * momparelleja
    * 5 tippaa konjakkiesanssia
    Ystävänpäiväkakku, gluteeniton 8 Annosta
    k.munat huoneenlämpöisenä vatkataan sokerin kans vaahdoksi, johon
    lisätään kiehunut vesi ohuena nauhana varovasti vatkaten.
    Lisää siivilöidyt jauhot, johon on sek. leivinjauhe,
    muna-sokeri-vesivaahtoon varovasti sekoittaen ja kaada leivinpaperilla
    vuorattuun uunipellille. paista 180as. uunin keskitasolla 15-20 min.
    Pohja saa jäähtyä pellillä.
    Vatkaa pohjan paistumsen aikana vaniljavaahto ja puolita saksilla
    vaahtokarkit. Kostutukseen 1 lasi kylmää vettä johon sekoitetaan
    konjakkitipat ja ripaus sokeria.
    Leikkaa pohja kahtia ja kostuta alempi puolisko vedellä, levitä hillo
    ja vaniljavaahtoa levylle ja aseta toinen levy päälle, kostuta se ja
    levitä vielä ohut kerros hilloa päälle sekä koristele vaahdolla,
    vaahtokarkeilla ja momparelleilla.
    jauhoina käytin sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta.
    * Ystävänpäiväkakku, gluteeniton Ystävänpäiväkakku, gluteeniton
    Resepti: Ystävänpäiväkakku, gluteeniton 8 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * 1 l liotettuja suolasieniä
    * 3-4 kpl sipulia
    * 2-3 dl smetanaa
    * 1-2 dl juustoraastetta
    * 2-3 rkl vaaleaa maizenasuurustetta
    * suolaa ja pippuria
    * valkosipulia maun mukaan
    Venäläiset smetanasienet (gluteeniton)
    Paloittele sienet ja sipuli. Hauduta pannussa kunnes neste on
    haihtunut.
    Mausta pippurilla ja suolalla (ota huomioon sienten suolaisuus) Lisää
    smetana ja suuruste. lisää valkosipuli ja sekoita tasaiseksi. Kaada
    annosvuokiin ja ripottele juustoraaste päälle.
    Paista 200 c n. 20-30 min.
    * Venäläiset smetanasienet (gluteeniton)
    Resepti: Venäläiset smetanasienet (gluteeniton)

    Hakusanat

    No Comments
  • * 425 g voita
    * 425 g tummaa suklaata
    * 8 munaa
    * 2 dl sokeria
    * 3 dl kuohukermaa
    Gluteeniton suklaakakku ( jauhoton ) 8 Annosta
    Laita voi, suklaa ja kerma kulhoon ja sulata vesihauteessa. Lisää
    sokeri. Sekoita tasaiseksi.
    Riko munat kulhoon ja sekoita puuhaarukalla rakenne rikki juuri ja
    juuri. Lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.
    Kaada voideltuun vuokaan ( 22 cm ). Paista 180 asteessa 40-45 min.
    Jäähdytä vuoassaan. Kumoa. Laita peitettynä jääkaappiin vetäytymään yön
    yli.
    Kakun voi kuorruttaa suklaalla, kaakao-sokerivesikuorrutuksella tai
    ripotella pinnalle kaakaojauheen ja tomusokerin sekoitusta. Kakun
    kanssa voi tarjota hedelmäsalaattia tai marjoja.
    Resepti: Gluteeniton suklaakakku ( jauhoton ) 8 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * Munakas:
    * 4 dl maitoa
    * 5 kpl kananmunia
    * 0,5 dl maissijauhoja
    * 0,25 dl perunajauhoja
    * 0,5 tl murskattua pippurisekoitusta
    * Täyte:
    * loraus ruokakermaa
    * 100 g Maustamatonta sulatejuustoa
    * 100 g koskenlaskija sulatejuustoa
    * hiukan tilliä
    * 2 kpl kevytsuolattuja sillifileitä pienittyinä
    Gluteeniton Sillimunakasrulla 21.11.08 6 Annosta
    Laitetaan uuni lämpilämään 200 asteeseen
    Vuorataan uunipelti leivinpaperilla, josta riittää myös reunoille ja
    voidellaan se juoksevalla margariinilla tai öljyllä
    -Sekoitetaan maito ja kananmunat
    -Lisätään jauhot siivilän läpi ja sekoitetaan hyvin ja maustetaan
    -Kaadetaan uunipellille ja paistetaan noin 20 min. Valmistuttua
    annetaan jäähtyä leivinpaperin päällä tovin
    -Lorautetaan kattilaan hiukan ruokakermaa ja sulatetaan siihen juustot.
    Annetaan seoksen jäähtyä hiukan
    -Levitetään juustomassa paistetun, jäähtyneen munakkaan päälle.
    Ripotellaan hiukan tilliä ja pienityt sillinpalaset
    -Kääritään rullalle leivinpaperin avulla ja laitetaan jääkaappiin
    jäähtymään
    * Gluteeniton Sillimunakasrulla 21.11.08
    * Gluteeniton Sillimunakasrulla 21.11.08 Täytetään ja kääritään
    rullalle ja jäähdytetään
    Resepti: Gluteeniton sillimunakasrulla 21.11.08 6 annosta

    No Comments
  • * POHJA:
    * 225 g laktoositonta margariinia
    * 3,75 dl Luont.gluteenittomia jauhoja
    * 1,5 dl juustoraastetta (esim. emmental)
    * 0,75 dl vettä
    * Täyte:
    * 3 dl vähälaktoosista tai laktoositonta kermaa
    * 1,5 rkl Luont.gluteenittomia jauhoja
    * 3 munaa
    * 4 dl juustoraastetta (esim. emmental)
    * 300 g palvikinkkua suikaleina
    * 2 sipulia
    * 1 purjosipuli
    * 0,75 tl Pippurisekoitusta, sitruunapippuria tai mustapippuria
    * 0,75 tl suolaa
    Gluteeniton sipuli-kinkkupiiras 10 Annosta
    Kuori ja siivuta sipulit pyöreiksi renkaiksi. Siivuta purjon valkoinen
    varsiosa renkaiksi. Kuullota sipulit kevyesti öljyssä tai voissa.
    Nypi jääkaappikylmä margariini ja jauhot keskenään. Lisää juustoraaste
    ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
    Painele taikina voideltuun pyöreään korkeareunaiseen piirakkavuokaan
    (25 – 30 cm) tai irtopohjavuokaan (myös reunoille). Paista 200 ºC n. 10
    min.
    Levitä piirakkapohjan päälle kinkkusuikaleet ja kuullotetut
    sipulirenkaat. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada
    kinkkujen ja sipulien päälle. Paista vielä 20 – 30 min.
    Resepti: Gluteeniton sipuli-kinkkupiiras 10 annosta

    No Comments
  • * 75 g voita tai margariinia
    * 3 dl vettä
    * ½ pkt tuorehiivaa
    * 1 tl suolaa
    * ½ kg Gluteenittomia jauhoja(mieluummin leipäjauhoja)
    * 1 kananmuna voiteluun
    Gluteeniton Patonki 2 Annosta
    1. Ota jauhoista n.1 ½ dl erikseen jaa säästä se taikinan alustamista
    varten. Sulata rasva, lisää vesi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
    Murenna nesteen joukkoon hiiva, lisää suola ja jauhot. Sekoita
    tasaiseksii taikinaksi. Anna nousta n.30 min lämpimässä.
    2. Alusta taikina ja muotoile siitä kaksi patonkia, leikkaa niiden
    pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 min, voitele
    munalla.
    Paista 250 asteisen uunin keskiosassa n. 10 minuuttia
    VALKOSIPULIPATONGIN SAAT SEKOITTAMALLA VALKOSIPULIN KYNNEN 2
    RUOKALUSIKALLISEEN VOITA JA LISÄÄMÄLLÄ SITÄ PATONGIN VIILTOIHIN.
    Resepti: Gluteeniton patonki 2 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * POHJA:
    * 125 g voita
    * 2 dl gluteenittomia jauhoja
    * 1 tl leivinjauhetta
    * 1/2 prk MAITORAHKAA
    *
    * Täyte:
    * 2 sipulia hienonnettuna
    * 400 g sieniä oman maun mukaan
    * 1-2 rkl voita tai öljyä
    * aromisuolaa
    * rakuunaa
    * 1 dl kuohukermaa
    * 1 muna
    * 2 keltuaista
    Gluteeniton sienipiiras
    Nypi rasva ja jauhot sekä leivinjauhe murumaiseksi. Lisää rahka ja
    sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi kylmään.
    Paista sipulit ja sienet pannussa kunnes neste on irronnut. Mausta.
    Painele taikina voideltuun vuokaan. Levitä sipuli-sieniseos päälle.
    Sekoita kerma, muna ja keltuaiset ja kaada täytteen päälle.
    Paista 200 asteessa 35-40 min.
    Resepti: Gluteeniton sienipiiras

    No Comments
  • * Sokeriliemi:
    * 150 g sokeria
    * 1 dl vettä
    * 1,5 tl pikakahvijauhetta
    * kakkupohja:
    * 1 rkl kaakaojauhetta
    * 4 kpl kananmunaa
    * 100 g tomusokeria
    * 1 rkl korppujauhoa/keksimurua (gluteenitonta)
    * 180 g hienoksi rouhittuja saksanpähkinöitä
    * 1 rkl kahvin makuista sokerilientä
    * Täyte:
    * 125 g suolatonta voita
    * 250 g siivilöityä tomusokeria
    * 1,5 tl vaniljasokeria
    * 2 rkl Kermaa
    * 1-2 rkl pikakahvijauhetta
    * koristekuorrutus:
    * 2 tl pikakahvijauhetta
    * 1 tl kaakaojauhetta
    * 80 g suklaata paloiteltuna
    * 250 g pehmeää voita
    *
    * 100-200 g aprikoosimarmeladia kakun pintaan
    * suklaisia kahvipapuja, saksanpähkinöitä, manteleita,
    hasselpähkinärouhetta..
    Puolalainen kahvi-pähkinä täytekakku (gluteeniton) 5 Annosta
    Valmista sokeriliemi:
    Pane vesi ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Nosta kattila miedolle
    lämmölle ja sekoita kokoajan kunnes sokeri on sulanut ja neste
    kirkasta. Kuumenna liemi poreilevaksi ja lisää kahvia. nosta kattila
    heti pois liedeltä. Anna liemen jäähtyä täysin kylmäksi.
    Valmista kakkupohja:
    Sekoita kakkupohjan kaakaojauhe ja 1tl kiehuvaa vettä. Erota munien
    keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kulhossa
    kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti kaakaoseos, korppujauhot,
    kahvi-sokerilientä 1rkl ja pähkinät keltuaisvaahtoon.
    Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vaahto
    varovaisesti nostellen taikinaan, ettei vaahdon ilma karkaa. ÄLÄ
    HÄMMENNÄ LIIKAA!!! Vain niin paljon, että taikina juuri ja juuri
    sekoittuu, pienet sattumat nostattavat taikinaa.
    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan
    (22senttiä).
    Paista kakkua 150 asteessa uunissa n.1h. Ota kakku uunista ja seisota
    sitä 5 minuuttia. Kumoa ritilälle jäähtymään.
    Leikkaa kakkupohja kahteen osaan.
    Valmista voi-kahvikiisseli:
    Pane voi kulhoon ja vatkaa tomusokeri pienissä erissä joukkoon kunnes
    seos on vaaleaa ja pehmeää.
    Lisää vaniljasokeri. Kuumenna kerma ja liuota siihen pikakahvijauhe.
    Jäähdytä ja vatkaa seos kiisseliin.
    Kostuta molemmat pohjapalat kahvi-sokeriliemellä reilusti.
    Yhdistä osat voi-kahvikiisselillä. Nosta kakku ritilälle lautasen
    päälle.
    Kuumenna aprikoosimarmeladi notkeaksi mikron kestävässä astiassa.
    Siivilöi marmeladi toiseen astiaan tiheän siivilän läpi, jotta kaikki
    sattumat jäävät pois.
    Sivele marmeladi kakun pintaan ja reunoille TASAISESTI.
    Valmista kahvikuorrutus:
    Liuota kahvi-ja kaakaojauheet 2rkl:ään kiehuvaa vettä. Kaada seos
    pieneen kuumuutta kestävään kulhoon, lisää paloiteltu suklaa ja nosta
    kulho kiehuvan vesikattilan päälle jotta suklaa sulaa.
    Sekoita muutaman kerran sulattamisen aikana. anna seoksen jäähtyä,
    kunnes se sakenee mutta ei vielä kovetu. Hiero toisessa kulhossa voi ja
    tomusokeri vaaleaksi ja ilmavaksi sähkövatkaimella. Lisää suklaaseos
    voivaahtoon kunnes aineet ovat hyvin sekoittuneet. Vatkaa sitten
    kuorrutusta, kunnes se on vaaleaa, ilmavaa ja paksua.
    Levitä kahvikuorrutus tasaisesti kakun pinnalle tai pursota.
    Koristele saksanpähkinöillä, suklaakahvipavuilla ja pähkinärouheella.
    Seisota jonkin aikaa ennen tarjoilua.
    * Puolalainen kahvi-pähkinä täytekakku (gluteeniton) kakku
    kokonaisuudessaan
    * Puolalainen kahvi-pähkinä täytekakku (gluteeniton) reunapursotus
    Resepti: Puolalainen kahvi-pähkinä täytekakku (gluteeniton) 5 annosta

    Hakusanat

    No Comments