Jälkiruoka ja jälkiruoat

Jälkiruoka ja muut reseptit

  • Gluteeniton mantelitorttu resepti ja ruokaohje

    * POHJA:
    * 200 g jauhettua mantelia
    * 1½ dl sokeria
    * 4 valkuaista
    * kreemi:
    * 2 dl Hyla-kuohukermaa
    * 4 keltuaista
    * 1 dl sokeria
    * 50 g voita
    * 1 – 4 rkl punssia tai rommia
    * koristeeksi:
    * suklaarouhetta ja mantelilastuja
    Gluteeniton mantelitorttu 8 Annosta
    Voitele irtopohjavuoka hyvin ja jauhota se korppujauhoilla.
    Sekoita sokeri ja mantelijauhe. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi ja
    sekoita se sokeri-manteliseokseen.
    Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa keskiosassa n.
    30 minuuttia.
    Mittaa kreemiä varten kattilaan kaikki muut ainekset paitsi alkoholi.
    Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se on saostunut paksuksi.
    Älä anna kiehua.
    Jäähdytä kreemi kunnolla ja lisää siihen punssi tai rommi.
    Levitä kreemi mantelipohjalle ja koristele suklaarouheella sekä
    mantelilastuilla.
    * Gluteeniton mantelitorttu Pikkujoulukakku 2009
    * Gluteeniton mantelitorttu Juhannuskakku 2009
    * Gluteeniton mantelitorttu Syntymäpäiväkakku
    Resepti: Gluteeniton mantelitorttu 8 annosta

    No Comments
  • Gluteeniton marjapiirakka resepti ja ruokaohje

    * 1 muna
    * 3/4 dl talousokeria
    * 1 dl maitoa
    * 50 g margariinia sulatettuna
    * 2 dl gluteenottomia jauhoja
    * ½ dl perunajauhoja
    * 1½ tl kademummaa
    * 1 tl leivinjauhetta
    * 3 dl pakastemarjoja
    * ½ dl fariinsokeria
    * Pinnalle:
    * raesokeria
    Gluteeniton marjapiirakka 6 Annosta
    Vaahdota muna ja sokeri.Lisää joukkoon maito,sulata rasva sekä
    keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.Sekoita tasaiseksi ja
    levitä puolet taikinasta voiedellulle piirasvuoan pohjalle.Ripottele
    päälle kohmeiset marjat ja sokeri.Lisää loput taikina marjojen
    päälle.Viimeistele pinta raesokerilla.Paista piirasta uunissa
    keskitasolla 200 astessa noin 20 minuttia kunnes taikina on kypsää.Onpa
    herkullisen makuinen piiras.
    Resepti: Gluteeniton marjapiirakka 6 annosta

    No Comments
  • Gluteeniton kinkku-makaronilaatikko resepti ja ruokaohje

    * 400-500 g gluteenittomia makaroneja
    * Suola
    * 200 g kinkkusuikaleita
    * 75 g mozzarellajuustoa raasteena
    * 2 dl 3 juuston ruokakermaa
    * basilikaa
    * mustapippuria rouheena
    * päälle
    * 75 g mozzarellajuustoa raasteena
    * gluteenittomia korppujauhoja
    Gluteeniton kinkku-makaronilaatikko
    Keitä makaronit kypsiksi tai melkein kypsiksi.
    sekoita keskenään kinkkusuikaleet ja osa juustosta. Valmista kastike
    ruokakermasta ja mausteista. Sekoita kinkku ja makaronit, kaada
    vuokaan. Luisää 3 juuston ruokakerma.
    Päälle juustoraaste ja korppujauhot.
    Uuni 200 asteeseen, paista laatikkoa noin 30 minuuttia.
    * Gluteeniton kinkku-makaronilaatikko
    Resepti: Gluteeniton kinkku-makaronilaatikko

    No Comments
  • * POHJA:
    * 225 g laktoositonta margariinia
    * 3,75 dl Luont.gluteenittomia jauhoja
    * 1,5 dl juustoraastetta (esim. emmental)
    * 0,75 dl vettä
    * Täyte:
    * 3 dl vähälaktoosista tai laktoositonta kermaa
    * 1,5 rkl Luont.gluteenittomia jauhoja
    * 3 munaa
    * 4 dl juustoraastetta (esim. emmental)
    * 300 g palvikinkkua suikaleina
    * 2 sipulia
    * 1 purjosipuli
    * 0,75 tl Pippurisekoitusta, sitruunapippuria tai mustapippuria
    * 0,75 tl suolaa
    Gluteeniton sipuli-kinkkupiiras 10 Annosta
    Kuori ja siivuta sipulit pyöreiksi renkaiksi. Siivuta purjon valkoinen
    varsiosa renkaiksi. Kuullota sipulit kevyesti öljyssä tai voissa.
    Nypi jääkaappikylmä margariini ja jauhot keskenään. Lisää juustoraaste
    ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
    Painele taikina voideltuun pyöreään korkeareunaiseen piirakkavuokaan
    (25 – 30 cm) tai irtopohjavuokaan (myös reunoille). Paista 200 ºC n. 10
    min.
    Levitä piirakkapohjan päälle kinkkusuikaleet ja kuullotetut
    sipulirenkaat. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada
    kinkkujen ja sipulien päälle. Paista vielä 20 – 30 min.
    Resepti: Gluteeniton sipuli-kinkkupiiras 10 annosta

    No Comments
  • * 250 g margariinia
    * 2 dl sokeria
    * 4 kpl kananmunaa
    * 2 dl perunajauhoja
    * 2 dl maissijauhoja
    * 1 ½ tl leivinjauhetta
    * 2 rkl kaakaojauhetta
    *
    *
    Gluteeniton tiikerikakku
    Rasva ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi. Munat vatkataan joukkoon
    yksitellen. Lisätään jauhot ja leivinjauhe. Kolmasosa taikinasta
    kaadetaan kulhoon ja litään kaakaojauhe.
    Vuoka voidellaan ja jauhotetaan. Kaadetaan vuokaan ensin puolet
    vaaleasta taikinasta, sitten tumma taikina kokonaan sekä loput
    vaaleasta taikinasta.
    Paista kakkua 1 tunti 175 asteessa.
    Resepti: Gluteeniton tiikerikakku

    No Comments
  • * 2 dl gluteenittomia vehnäjauhoja
    * 1 dl perunajauhoja
    * ½ dl tummaa kaakaojauhetta
    * 2 tl leivinjauhetta
    * 1½-2 dl sokeria
    * 2 tl vaniljasokeria
    * 100 g kasvimargariinia, esim. sininen keiju 70%
    * ½-1 dl omenamehua
    * (½ dl omenasosetta)
    Suklaamuffinit, gluteeniton, maidoton, munaton
    Laita uuni lämpenemään 200 ast.
    Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sulatettu rasva ja omenasose
    sekä omenamehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
    Sipaise kertakäyttövuokien pohjalle hieman öljyä tai sulatettua
    maidotonta rasvaa. Laita taikina vuokiin ja paista n. 15 – 20 min.
    Annoksesta tuli 13 kpl kertakäyttöisiin pullavuokiin tehtynä.
    Valmistusaika n. 30- 40 min
    * Suklaamuffinit, gluteeniton, maidoton, munaton
    * Suklaamuffinit, gluteeniton, maidoton, munaton
    Resepti: Suklaamuffinit, gluteeniton, maidoton, munaton

    Hakusanat

    No Comments
  • * 1½ dl gluteenittomia korppujauhoja
    * 2 dl vettä
    * 2 dl kermaviiliä
    * yrttisuolaa
    * mustapippuria
    * jauhelihamaustetta
    *
    * n. 600 g naudan jauhelihaa
    * 1 kpl iso sipuli
    * 2 kpl kananmunaa
    * (jauhelihamaustetta)
    Gluteeniton lihamureke
    Sekoita gluteenittomat korppujauhot, vesi, kermaviili sekä mausteet.
    Laita seos hetkeksi jääkaappiin.
    Ota jauheliha ja sipuli. Kuutioi sipuli. Laita jauheliha ja
    sipulikuutiot tehosekoittimeen ja sekoita. Jauhelihan voi laittaa
    tehosekoittimeen kahdessa osassa jos on pieni tehosekoitin.
    Ota korppujauhoseos jääkaapista ja laita siihen jauheliha ja
    kananmunat. Valmista mureke. Laita mureke vuokaan. Voit tehdä
    jauhelihasta useamman pötkön tai yhden ison.
    Itse tein niin, että pistin koko taikinan vuokaan ja leikkasin taikinan
    neljään osaan. Taikinasta voi tehdä myös lihapullia tai -pihvejä
    Uuni 175 astetta, paista mureketta noin 45-50 minuuttia.
    * Gluteeniton lihamureke
    Resepti: Gluteeniton lihamureke

    No Comments
  • * POHJA:
    * 2 dl vähälaktoosista tai laktoositonta kermaa
    * 2 dl vähälaktoosista tai laktoositonta maitoa
    * 1 tl leivinjauhetta
    * 250 g laktoositonta margariinia
    * 1 muna
    * n. 8 dl luont. gluteenitonta jauhoseosta
    * Täyte:
    * 500 g jauhelihaa
    * 2-3 sipulia
    * 5-6 kovaksi keitettyä kananmunaa
    * 2-3 dl riisiä
    * n.5 dl lihalientä
    * mustapippuria tai pippurisekoitusta
    * suolaa
    * muita mausteita maun mukaan
    Gluteeniton lihapiirakka 15 Annosta
    Pohja:
    Mittaa jauhot kulhoon ja lisää leivinjauhe jauhoihin. Nypi pehmeä
    margariini ja jauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää muna,
    kerma ja maito. Sekoita tasaiseksi. Anna kovettua jääkaapissa 2
    tuntia..
    Täyte:
    Keitä kananmunat ja riisi kypsäksi. Kuori kovaksi keitetyt kananmunat
    ja silppua pieneksi esim. haarukalla tai munasilppurilla. Kaada vesi
    pois riiseistä. Ruskista sipulit ja jauheliha. Mausta jauheliha
    pippurilla, suolalla ja muilla mausteilla. Sekoita keskenään
    kananmunat, riisi, sipulit, jauheliha ja lihaliemi. Tarkista maku,
    lisää tarvittaessa mausteita. Jäähdytä täyte.
    Jaa taikina kahteen osaan, kaulitse molemmat osat pullapeltiin
    sopivaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Siirrä toinen ley
    leivinpaperilla päällystetylle pellille, painele ja paikkaa sormin
    tasaiseksi, käytä tarvittaessa vettä apuna. Levitä täyte päälle ja
    toinen taikinalevy kanneksi. Sulje reunat nipistämällä, käytä
    tarvittaessa vettä apuna.
    Paista 200 ºC uunin keskitasolla kullanruskeaksi (45 min – 1 h).
    Resepti: Gluteeniton lihapiirakka 15 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * 75 g voita tai margariinia
    * 3 dl vettä
    * ½ pkt tuorehiivaa
    * 1 tl suolaa
    * ½ kg Gluteenittomia jauhoja(mieluummin leipäjauhoja)
    * 1 kananmuna voiteluun
    Gluteeniton Patonki 2 Annosta
    1. Ota jauhoista n.1 ½ dl erikseen jaa säästä se taikinan alustamista
    varten. Sulata rasva, lisää vesi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
    Murenna nesteen joukkoon hiiva, lisää suola ja jauhot. Sekoita
    tasaiseksii taikinaksi. Anna nousta n.30 min lämpimässä.
    2. Alusta taikina ja muotoile siitä kaksi patonkia, leikkaa niiden
    pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 min, voitele
    munalla.
    Paista 250 asteisen uunin keskiosassa n. 10 minuuttia
    VALKOSIPULIPATONGIN SAAT SEKOITTAMALLA VALKOSIPULIN KYNNEN 2
    RUOKALUSIKALLISEEN VOITA JA LISÄÄMÄLLÄ SITÄ PATONGIN VIILTOIHIN.
    Resepti: Gluteeniton patonki 2 annosta

    Hakusanat

    No Comments
  • * 700 g poron potkakiekkoa
    * 9 kpl perunoita lohkoina
    * 3 kpl porkkanaa lohkoina
    * 200 g selleriä lohkoina
    * 200 g lanttua lohkoina
    * 2 kpl sipulia murskeena
    * 3 kynttä valkosipulia murskeena
    * 120 g smetanaa Hyla
    * 2-3 rkl sitruunamehua (puristettua)
    * 2-3 dl madeiraviiniä
    * 3-4 rkl tomaattipyrettä
    * 3 rkl tuoretta tinjamia
    * 2 rkl tuoretta tilliä
    * maustepippuria hieman
    * valkopippuria hieman
    * mustapippuria hieman
    * voita HYLA
    * rypsiöljyä
    * vettä
    * riisijauhoja paneeraamiseen
    *
    * marinointiliemen ohje:
    * 2-3 dl madeiraa
    * 1-2 rkl tuoretta tinjamia
    * 1 rkl sitruunamehua
    * mustapippuria
    * suolaa
    * 3 kynttä valkosipulia murskeena
    MADEIRALLA HAUDUTETTUA PORONPOTKAA (gluteeniton) 4 Annosta
    * Laita poronpotkakiekot marinoitumaan marinadiin.Ja pidä niitä
    ainakin 2 tuntia ,mieluimmin yön yli.
    * Kuivaa poronkiekot ja paneroi ne riisijauhoissa, joka on maustettu
    suolalla ja valkopippurilla.Paista kiekot voi-öljyseoksessa
    pannulla ja laita vettä sen verran että peittyvät ja jätä pannuun
    hautumaan kannen alle, mausta samalla tinjamilla ,tomaattipyreellä
    ,sitruunamehulla,maustepippurilla ja suolalla.Ota toinen pannu tai
    kasari ja kuullota siinä sipuli -ja valkosipulimurke ja lisää ne
    poronpotkien joukkoon..
    * Laita kuoritut ja lohkotut perunat ja muut juurekset öljyttyyn
    valurauta pataan kerroksittain poronpotkakiekkojen kanssa ja kaada
    haudutusliemi päälle.
    * Kypsennä uunissa 225 asteessa 3 tuntia ja ota pata uunista pois
    puolta tuntia aikaisemmin ja lisää smetana ja pirskottele vielä
    päälle sitruunamehua ja mausta suolasuus.Laita pata takaisin
    uuniin. Parasta tästä ruuasta saisi jos hauduttaisi 125 asteessa
    yön yli. Tarjoile raikkaan ja kesäisen salaatin kanssa.
    * MADEIRALLA HAUDUTETTUA PORONPOTKAA (gluteeniton) Madeiralla ja
    smetanalla höystettyä poroa ,gluteeniton
    Resepti: Madeiralla haudutettua poronpotkaa (gluteeniton) 4 annosta

    No Comments